Personal Trainers en Coaches van Train2Perfection

Let hierop bij het kiezen van een Sportschool of Personal Trainer

Je bent op zoek naar een Sportschool of Personal Trainer maar ziet door de bomen het bos niet meer. Het vinden van de juiste faciliteiten en professionals kan het verschil maken tussen het bereiken van je doel en een teleurstelling. Maar geen paniek! In dit artikel helpen wij je op weg in het oerwoud van sportscholen, gyms, trainers en coaches. Zo kun jij een goed besluit nemen en beginnen aan je gezondheidsreis. 

10 kwaliteitspunten voor Personal Trainer en Sportschool

1. Doelstellingen en Expertise

Voordat je begint met het zoeken naar een Sportschool of Personal Trainer, is het van groot belang dat je jouw persoonlijke fitnessdoelen voor ogen hebt. Wil je afvallen? Spiermassa opbouwen? Trainen voor een sportevenement? Sterker lichaam creëren? Of je algehele vitaliteit verbeteren? Wanneer jij voor ogen hebt wat je wilt bereiken, kun je gerichter zoeken naar de trainers en faciliteiten die bij je doel passen. 

➽ Neem eens een kijkje bij de doelen van mensen die je voorgingen. Doe inspiratie op en ontdek wat je echt wilt!

2. Locatie en Toegankelijkheid

Kies voor een sportschool of trainer die in de buurt van je woon- of werkplek ligt. Wanneer het te ver is, kun je dit vrij makkelijk als excuus gaan gebruiken. Toch is afstand niet de belangrijkste pijler wat ons betreft. Kwaliteit is nog belangrijker. 

Ga eens goed bij jezelf te raden. Zoek je snel naar excuses om niet te hoeven trainen? Laat de afstand dan wat zwaarder meewegen. Maar wanneer jij er geen probleem mee hebt om een kwartier te rijden of half uur te fietsen voordat je bij de Personal Trainer of Sportschool bent, kies dan vooral voor kwaliteit. 

Bekijk ook of je bij de locatie makkelijk je auto, fiets of scooter kunt parkeren. Is er voldoende ruimte? Kun je gratis parkeren? Een grote sportschool heeft veel parkeerruimte nodig. Een Personal Trainer niet. Daar zijn veel minder mensen tegelijk aanwezig.

Hardlopen in het bos Personal Training

➽ Is de locatie mooi gelegen? Ook dat kan helpen bij het maken van een keuze wanneer je op zoek bent naar een Personal Trainer. Onze Personal Gyms liggen aan de rand van de Veluwe wat het mogelijk maakt om ook buiten in de natuur te trainen en te coachen.

3. Faciliteiten en Apparatuur

Sportscholen bieden deels dezelfde apparatuur en faciliteiten aan, maar zeker niet altijd. Wanneer je doelen gericht zijn op het vergroten van je spiermassa dan is het belangrijke dat de locatie beschikt over voldoende en gevarieerde krachttrainingsapparatuur. Wanneer je graag cardio doet, moet de sportschool een verscheidenheid aan loopbanden, crosstrainers, fietsen en andere cardio apparatuur aanbieden. 

Intakegesprek handen schudden

4. Sfeer en Hygiëne

Wanneer je de kans krijgt, doe dan één of meerdere proeftrainingen. Zo kun je zelf ervaren hoe de sfeer is op de locatie. Voel je niet bezwaart om uiteindelijk nee te zeggen en voor een andere sportschool te kiezen. 

Let ook op de hygiëne op de locatie. Een schone sportomgeving is wel zo prettig. Snuffel eens goed rond. Is de lucht zuiver? Geen nare luchtjes, vieze apparaten en stofwolken te bekennen? Dan zit het vaak wel goed. Kijk ook eens of je een schoonmaakrooster kunt vinden. Sommige bedrijven hebben in de kleedkamers een overzicht hangen van schoonmaaktijden. 

5. Certificering en Ervaring van medewerkers

Kies altijd voor een Sportschool of Personal Trainer met diploma’s en certificaten op het gebied van beweging, voeding en coaching. Een gekwalificeerde trainer kan jou veel beter helpen om je doel te bereiken. Wanneer de ene aanpak niet of onvoldoende werkt, kan hij of zij makkelijk bijsturen. Kijk op de website van de sportschool of trainer welke diploma’s of certificeringen de locatie heeft. Of vraag hier anders naar tijdens een proeftraining. 

Onze trainers hebben allemaal een of meerdere studies en cursussen gevolgd tot Personal Trainer. Daarnaast zijn er coaches die extra voedingsleer opleidingen of trainingen gevolgd hebben. Elk jaar leren wij bij en door om continu up-to-date kennis te hebben. Nieuwsgierig? Maak alvast kennis met onze coaches.  

Personal Training Battle Rope uitgeknipt

6. Trainingsstijl en Chemie

Iedere Personal Trainer of medewerker van een Sportschool heeft een eigen trainingsstijl. Sommigen leggen de nadruk op krachttraining, terwijl de anderen meer gericht zijn op cardio of sportspecifieke training. Bedenk eens goed wat het beste bij jou en je doel past.

Zoek naar een trainer waar je een goede connectie mee hebt. Dit hoeft natuurlijk niet vriendschappelijk te zijn, maar wel iemand die aanvoelt wat jij nodig hebt. Misschien heb je wel iemand nodig die je een schop onder je bibs geeft. Of zoek je een coach waarmee je goed kunt praten. Geef dit soort zaken aan bij een intake. Zo kan de locatie de juiste trainer of coach inplannen. 

7. Flexibiliteit en Beschikbaarheid

Controleer de beschikbaarheid van de personal trainer. Zijn de trainingsschema’s flexibel genoeg om in uw drukke agenda te passen? Een trainer die alleen beschikbaar is op tijden die voor jou niet geschikt zijn, zal uiteindelijk niet ten goede komen aan je trainingsroutine en het doel dat je gesteld hebt. 

Google Reviews

8. Reviews en Succesverhalen

Vraag naar referenties en succesverhalen van eerdere klanten van zowel de Sportschool als de Personal Trainer. Dit geeft je een goed beeld van hoe de trainers te werk gaan en hoe anderen de locatie ervaren. 

➽ Op onze website vind je vele reviews van sporters die bij ons getraind hebben. Je vindt ze op deze pagina

9. Kosten en Budget

Personal Trainers variëren nogal in de kosten. Dit hangt af van de ervaring en locatie van de Personal Gym. Bedenk goed dat Personal Training een groter prijskaartje heeft dan vrij trainen in de Sportschool. Onthoud dat de kans op resultaat vele malen groter is wanneer je met een Personal Trainer sport. 

Een tussen oplossing is Duo of Small Group Training. Je gaat dan met 2 of maximaal 5 personen werken aan je doelen. Past dit niet in je budget. Kies dan voor een kwalitatieve goede sportschool waarbij je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunt trainen. 

➽ Houd er rekening mee dat de goedkoopste optie niet altijd de beste is! Investeer in kwaliteit en expertise zodat jij de beste resultaten voor jezelf haalt. 

Sm,all Group Training

10. Aanbod

Onderzoek of jouw sportschool meer aanbiedt dan trainen in de zaal. Om je trainingen afwisselend te maken, kan het helpen om ook groepslessen te volgen. Meestal vind je de lessen op de website van de locatie. 

Zorgeloos een nieuwe Personal Trainer of Sportschool uitzoeken

Nu heb je voldoende handvaten om een passende Sportschool of Personal Trainer uit te zoeken in jouw woon- en werkomgeving. Woon je in de driehoek Apeldoorn, Brummen en Dieren? Neem dan eens contact met ons op en vraag 1 gratis proeftraining inclusief gesprek met een Personal Coach aan. Onze locaties voldoen aan de beschreven eisen en wij werken alleen maar met enthousiaste professionals. 

WORD OOK KRACHTIG EN VITAAL

Start vandaag nog met het behalen van je doelen door middel van Fitness, Personal Training en Groepslessen in onze Gyms in Beekbergen en Eerbeek.
start vandaag

Word zelf een gezondheidsexpert. Lees onze artikelen boordevol tips