Sportspecifieke Training

Specifiek trainen voor jouw sport

Verbeter je prestaties binnen je eigen sport met behulp van onze Personal Trainers

Sportspecifieke Training

Wat mag je
verwachten

Ook met sportspecifieke vragen en trainingsprogramma’s kun je bij ons terecht. Of je nu een triatlon wilt lopen, wilt winnen tijdens wielerwedstrijden, een uitstekende voetballer of volleyballer wilt worden, onze gediplomeerde Personal Trainers begeleiden je met sportspecifieke training en oefeningen.

Je kunt kiezen uit Personal Training waarbij je een-op-een traint of Duo Training met een van jouw teamgenoten. Ook kun je met een kleine groep sporters gebruikmaken van onze Small Group Trainingen. Tot slot kun je aan de slag in onze nieuwe Sportschool in Eerbeek in de Vrije Fitness zaal.

*  Je kunt alvast beginnen met sportspecifieke trainingen op onze locatie in Beekbergen. Later dit jaar kun je jouw programma aanvullen met vrije fitness en groepslessen in Eerbeek. Houd onze social media in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Een sportspecifieke training of oefening is gericht op prestatieverbetering voor jouw sport of activiteit. Dit kan gericht zijn op sterker of sneller worden, hoger kunnen springen, beter uithoudingsvermogen creëren, of leniger en flexibeler worden.

Elke sport vraagt om aandacht voor speciale spiergroepen. Toch zijn er bij veel sporten overeenkomsten te vinden. Zo hebben zowel sprinters als voetballers en volleyballers explosiviteit nodig. Maar hetzelfde geldt ook voor wielrenners, handballers en schaatsers. Hieronder geven wij een voorbeeld van sportspecifieke oefeningen voor een aanvallende volleyballer.

Wanneer je een aanvallende volleyballer bent, is sprongkracht van groot belang. Dit is een van de belangrijkste trainingen om goed te kunnen presteren tijdens trainingen en wedstrijden. Om jouw sprongkracht te vergroten, moet jij je benen en kuiten trainen. Deze twee spiergroepen vragen om een verschillende aanpak namelijk explosiviteit en maximaalkracht.

Naast sprongkracht is het belangrijk om je bovenlichaam te trainen. Je borst en schouders moeten sterk en stabiel zijn, zodat je hard en gericht kunt smashen. Daarnaast zijn sterke buikspieren en rompspieren nodig om je lichaam in balans te houden en de krachten zo goed mogelijk te kunnen verdelen.

Voor dit sportspecifieke doel nemen wij doelgerichte oefeningen op. Je kunt hierbij denken aan leg press, lunges, wall sit, jump squats, deadlifts, plyobox sprong en vele andere spierversterkende trainingen.

Samen met onze coaches en trainers kun jij jouw persoonlijke trainingsschema opstellen op sportspecifieke doelen te bereiken. Wij bekijken op welke punten je graag wilt verbeteren en richten daar het programma op. Samen werken we naar je doel toe. 

PROFESSIONALS

Wij werken alleen met vakkundige, enthousiaste en gediplomeerde trainers en coaches die 100% geven om jou te helpen

PERSOONLIJK

Wij houden van persoonlijke aandacht. Dat werkt prettig en zorgt voor het beste resultaat op de lange termijn

BREED AANBOD

Iedereen is anders! Daarom hebben wij een breed aanbod met Personal Training, Fitness, Groepslessen, Massages en meer.

Duo Training voor sporters

In tweetallen werken
aan je doelen

Heb je een teamgenoot die ook aan dezelfde of vergelijkbare sportspecifieke doelen wil werken? Kies dan voor Duo Trainingen onder leiding van onze Personal Trainers en Coaches.

DUO TRAINING IS:

  • 100% resultaat- en doelgericht aan je trainingsdoelen werken
  • Leren hoe je voeding kan aanpassen op basis van je leefstijl en identiteit
  • Werken met een op maat gemaakt trainingsplan
  • Coaching op voeding, beweging en gedrag
  • Eigenlijk hetzelfde als Personal Training maar dan met z’n tweeën

Small Group Training voor Sporters

Met je team werken aan sportspecifieke doelen

Tijdens Small Group Trainingen van max. 6 personen werk je aan jullie sportspecifieke doelen. Krijg motivatie en uitdaging van je trainer en teamgenoten. Ondanks dat je de aandacht van jullie coach moet delen, is er meer dan genoeg ruimte voor vragen en persoonlijke doelen. 

SMALL GROUP TRAINING IS:

  • Coaching op juiste houding en techniek
  • Werken aan kracht- en conditiedoelen
  • Motivatie van jullie Personal Trainer en Coach
  • Trainen met je eigen team
  • Samenwerken aan één doel