Spiermassa opbouwen

Ontwikkel zichtbare spieren

Ontwikkel een sterk en zichtbaar gespierd lichaam met ons persoonlijk trainingsschema gericht op hypertrofie

Spiermassa opbouwen

Wat mag je
verwachten

Onze gecertificeerde personal trainers en coachen helpen je bij het bereiken opbouwen van spiermassa en je gewenste uiterlijk. Aan de hand van trainingsschema’s gebaseerd op de recentste wetenschappelijk informatie helpen we je met efficiënt trainen. Hierbij coachen we je op het gebied van voeding, herstel en training. 

*  Je kunt alvast beginnen met spiermassa opbouwen op onze locatie in Beekbergen. Later dit jaar kun je jouw programma aanvullen met vrije fitness en groepslessen in Eerbeek. Houd onze social media in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Om spiermassa op te kunnen bouwen, is het bewezen dat je 2 à 3 keer per week krachttraining nodig hebt. Hierbij stelt je coach een programma vast op basis van spiergroei (hypertrofie).

De training bestaat uit dagen waarin alle spieren over de gehele lengte worden getraind, maar vooral in de verlengde positie. Hierbij ontstaan kleine spierscheurtjes. Je lichaam reageert op dit microtrauma met een ontstekingsreactie waarbij de beschadigde cellen worden opgeruimd. Daarna gaat je lichaam in de rustperiode de beschadigde spiervezels herstellen.

Het lichaam heeft de capaciteit om zich verder dan het beginpunt te herstellen, dit heet supercompensatie en leidt tot spierhypertrofie wat inhoudt dat je spieren dikker en sterker worden.

Zonder krachttraining krijg je geen grotere spieren, maar voeding speelt ook een zeer belangrijke rol bij het behalen van het gewenste resultaat.

Je hebt veel eiwitten nodig na een intensieve work-out om je lichaam bouwstoffen te geven om de spierschade te herstellen. Maar ook op andere dagen vraagt een lichaam waarvan de spieren groeien om veel gezonde eiwitten.

Daarnaast zorgen voldoende koolhydraten voor de juiste hoeveelheid energie. Deze voedingsstoffen worden in een grotere vorm opgeslagen in de spieren voor gebruik bij inspanning.

Samen kijken we wat je het beste kunt eten en hoeveel gram eiwitten en koolhydraten hiervoor nodig zijn

Ook niet onbelangrijk is het nemen van voldoende rust. Het is niet nodig en wenselijk om elke dag uren in de sportschool door te brengen. Je lichaam heeft juist rust nodig om de schade te herstellen waardoor spieren groeien. Een goede nachtrust en rustdagen tussen de trainingssessies zijn onmisbaar. Afhankelijk van jouw leefstijl en gewenste trainingsschema stemmen we gezamenlijk de meeste efficiënte manier van trainen en herstel op. 

Naast regelmatig krachttraining doen, adviseren wij om ook conditie- en/of HIIT-training aan je trainingen toe te voegen. Een goede cardiovasculaire gezondheid is essentieel voor je algehele prestaties. Je kunt daardoor tijdens de krachttraining langer volhouden en herstel je sneller.

Zorg wel voor een goede balans tussen krachttraining en cardio. Het is niet de bedoeling dat je lichaam spieren gaat verbranden tijdens de cardiosessie. Jouw Personal Trainer geeft je graag advies en een passend trainingsschema zodat je een zo’n optimaal mogelijk resultaat behaalt.

PROFESSIONALS

Wij werken alleen met vakkundige, enthousiaste en gediplomeerde trainers en coaches die 100% geven om jou te helpen

PERSOONLIJK

Wij houden van persoonlijke aandacht. Dat werkt prettig en zorgt voor het beste resultaat op de lange termijn

BREED AANBOD

Iedereen is anders! Daarom hebben wij een breed aanbod met Personal Training, Fitness, Groepslessen, Massages en meer.

Spiermassa opbouwen

Krachttraining en hypertrofie

Ondanks dat er overeenkomsten zijn, is er ook een duidelijk verschil tussen krachttraining en hypertrofie. Krachttraining verwijst naar het type training dat gericht is op het verbeteren van krachtige bewegingen. Je traint je zenuwstelsel om zoveel mogelijk spiervezels te gebruiken bij bepaalde inspanning. Hypertrofie training is gericht op de groei van spiercellen door inspanning. Dit zorgt uiteindelijk voor grotere zichtbare spiermassa’s.

Bij krachttraining doe je minder herhalingen en richt je je meer op hogere intensiteit. Voor hypertrofie train je meer in de verlengde positie van de spier en train je vaker tot spierfalen.