Verantwoord afvallen

word de beste
versie van jezelf

Begin vandaag nog met fit, vitaal en sterk worden. Ook jij kunt dit doel bereiken met de hulp van onze Personal Trainers en Coaches. 

Verantwoord afvallen

Wat mag je
verwachten

In een maatschappij waarbij informatie en verschillende vormen van diëten je om de oren vliegen is het lastig om erachter te komen wat wel en niet klopt. Meerdere pogingen met (crash) diëten die niet zijn afgestemd op jouw leefstijl zorgen voor onnodige stress, teleurstelling en eventuele gezondheidsklachten. Maar hoe moet je het wel aanpakken om blijvend resultaat te krijgen? 

*  Je kunt alvast beginnen met verantwoord afvallen op onze locatie in Beekbergen. Later dit jaar kun je jouw programma aanvullen met vrije fitness en groepslessen in Eerbeek. Houd onze social media in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Verantwoord afvallen betekent op een duurzame manier vet verliezen door voldoende te bewegen, bewuste voedingskeuzes te maken en ontspannen wanneer dat nodig is. Met veel sporten en weinig eten kan veel bereikt worden, maar met een duurzame leefstijlverandering zullen resultaten blijvend zijn.

Samen met jouw Personal Trainer en Coach van ProgressGym stel je een persoonlijk plan op waarbij verantwoord afvallen centraal staat.

Ieder mens is anders, wat inhoudt dat elk plan ook anders is. Jouw leefstijl wordt hierin meegenomen. Zo kun je het plan blijven combineren met werk, sociale leven en andere activiteiten. 

We geven je persoonlijk advies op het gebied van bewegen, voeding, ontspanning en emotionele gezondheid. Zo kun je blijven genieten van je leven én een gezond gewicht bereiken. 

Naast dit reguliere traject, kun je via je huisarts in aanmerking komen voor de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Tijdens de GLI begeleidt de leefstijlcoach je op weg naar een blijvende gezonde leefstijl. Dit  programma is speciaal ontwikkeld voor mensen met ernstig overgewicht.

Kijk op deze pagina of jij daarvoor in aanmerking kunt komen.

Wil je samen met ons een plan maken om op een verantwoorde manier gewicht te verliezen? Of heb je aanvullende vragen na het lezen van deze pagina? Neem dan contact op en plan vrijblijvend een proeftraining en een gesprek. Zo kun je kijken of onze werkwijze bij jouw doel past. 

PROFESSIONALS

Wij werken alleen met vakkundige, enthousiaste en gediplomeerde trainers en coaches die 100% geven om jou te helpen

PERSOONLIJK

Wij houden van persoonlijke aandacht. Dat werkt prettig en zorgt voor het beste resultaat op de lange termijn

BREED AANBOD

Iedereen is anders! Daarom hebben wij een breed aanbod met Personal Training, Fitness, Groepslessen, Massages en meer.

Wat is gezond eten?

Gezonde voeding is uitermate belangrijk

Wanneer je vet wilt verliezen en fit wilt worden, is gezond eten uitermate belangrijk. Voldoende slapen, bewegen, water drinken en stress vermijden zijn de andere aandachtspunten voor je route naar een vitaal lichaam. Zorg er in ieder geval voor dat je minder calorieën binnen krijgt dan dat je verbrandt. Dit zorgt voor een negatieve energiebalans en raak je gewicht kwijt. 

Daarnaast is gezonde keuzes maken belangrijk voor een lang en gezond leven. In Nederland is daarvoor een standaard opgesteld voor gezonden voeding; de schijf van 5. Deze schijf met voedingsadviezen verandert door de jaren heen. Wetenschappers en voedingsdeskundigen komen tot andere inzichten.

Kort samengevat is gezond eten voeding tot je nemen wat bijdraagt aan gezondheidswinst en de kans op hart- en vaatziekten en kanker verkleint. Gezond eten bestaat uit veel groenten, wat fruit, volkorenproducten, peulvruchten, kwark of yoghurt, noten, eieren, vette vis, vlees en gevogelte. Daarnaast kun je het beste kiezen voor water, thee en koffie zonder suiker.

Wees daarnaast zuinig met zout en kruid je eten met verse kruiden en specerijen om de smaakbeleving te vergroten. Eet niet de hele dag door. 3 maaltijden per dag zijn in principe voldoende. En controleer wanneer je trek hebt of het geen dorst is. Regelmatig verwart men dorst met een hongergevoel. Drink een glas water en voel 20 minuten later of je nog steeds trek hebt.

Dat zijn nogal wat tips! Omdat iedereen anders is, kijken we per persoon wat het beste voedingsadvies is. Je kunt hiervoor terecht bij onze gediplomeerde coaches. Ze hebben naast opleidingen op gebied van sport en bewegen ook opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van voeding.