Sterker worden

Ontwikkel een
betrouwbaar lichaam

Begin vandaag nog met sterker worden. Ook jij kunt dit doel bereiken met de hulp van onze trainers en coaches. 

Sterker worden

Hoe krijg je een
sterk lichaam

We ervaren regelmatig dat mensen die fysiek sterker worden zich mentaal ook beter voelen. Daarnaast voel je dat jouw lichaam sterk en fit aanvoelt, waardoor je alles wat op je pad komt, aankunt. Je kunt vertrouwen op jezelf! 

Een sterk lichaam kun je makkelijk belasten met dagelijkse bezigheden en actieve uitstapjes. Je hebt geen problemen met coördinatie, bent lenig en in balans. 

Met krachttraining focus je niet alleen op fysieke prestatieverbetering, maar daag jij je brein ook uit tijdens de trainingen. Je krijgt een sterke mindset. 

*  Je kunt alvast beginnen met sterker worden op onze locatie in Beekbergen. Later dit jaar kun je jouw programma aanvullen met vrije fitness en groepslessen in Eerbeek. Houd onze social media in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Een sterk lichaam wordt gebouwd door een aantal basiselementen goed af te stemmen op elkaar:

 • Kracht- en conditietraining
 • Slaap, herstel en rust
 • Voeding

Door deze elementen af te stemmen op jouw leefstijl kan een sterk lichaam worden gecreëerd. Hoe deze facetten moeten worden vormgegeven bespreken we graag met jou tijdens een intakegesprek.

Samen met de trainers van ProgressGym ga je een plan bedenken wat toegespitst is op jouw situatie. Hierin bespreken we welke kracht- en/of conditietraining je het beste kunt doen, wat je daarbij moet eten, hoeveel water je het beste kunt drinken en hoe je kunt ontspannen. Ook praten we met je tijdens de training over wat je bezighoudt, hoe jij je voelt en wat je valkuilen zijn.

Een krachtig lichaam heeft veel voordelen, waaronder verbeterde fysieke gezondheid, verhoogde energie en uithoudingsvermogen, verminderde kans op blessures en een betere lichaamshouding. Het versterkt het immuunsysteem, bevordert een gezond gewicht en verbetert de algemene levenskwaliteit. Krachttraining verhoogt bovendien de botdichtheid en spiermassa, wat essentieel is voor het behouden van mobiliteit en het voorkomen van chronische aandoeningen, zeker wanneer je ouder wordt. 

Bovendien draagt een krachtig lichaam bij aan mentale veerkracht, stressvermindering en een positief zelfbeeld. Het vergroot het vermogen om dagelijkse taken uit te voeren, vertraagt ​​het verouderingsproces en bevordert een algemeen gevoel van welzijn, waardoor het een waardevolle investering is in de algehele gezondheid.

PROFESSIONALS

Wij werken alleen met vakkundige, enthousiaste en gediplomeerde trainers en coaches die 100% geven om jou te helpen

PERSOONLIJK

Wij houden van persoonlijke aandacht. Dat werkt prettig en zorgt voor het beste resultaat op de lange termijn

BREED AANBOD

Iedereen is anders! Daarom hebben wij een breed aanbod met Personal Training, Fitness, Groepslessen, Massages en meer.

Sterker worden

10 redenen waarom je sterk wilt zijn

Een krachtig lichaam heeft heel veel voordelen. We hebben de 10 belangrijkste voor je op een rij gezet. 

 • Goede en fysieke gezondheid
 • Meer energie
 • Minder kans op blessures
 • Betere lichaamshouding
 • Versterking van je immuunsysteem
 • Bevordert een gezond gewicht
 • Mentale veerkracht
 • Stressvermindering
 • Zelfvertrouwen
 • Vertraging verouderingsproces

Sterker worden

Sterker worden zonder spierballen te krijgen

Vaak zijn met name vrouwen bang dat ze door krachttraining te zichtbare spieren krijgen. Wanneer je traint op functionele kracht in plaats van hypertrofie (spiergroei) hoef je hiervoor niet bang te zijn. 

Je coach zal je adviseren om weerstandstraining te doen met lichte tot gemiddelde gewichten en een hoger aantal herhalingen. 

Naast krachttraining is het goed om cardio op te nemen, yoga of pilates te beoefenen. Deze trainingsvormen zorgen ook voor een sterker lichaam, zonder de zichtbare spiermassa’s. Hierdoor krijg je een sterker, slank en gedefinieerd lichaam. Wanneer wij een programma voor je maken voor je trainingen bij ProgressGym dan kun je uiteraard aangeven wat je doel is. Wat wil je bereiken en wat wil je liever niet. Dan kunnen wij je zo goed mogelijk adviseren.