Stress en burn-out management

Herstel van je burn-out met de hulp van een Personal Trainer

Het komt steeds vaker voor in onze moderne samenleving; een burn-out. Momenteel hebben (schrik niet) ruim 1,3 miljoen Nederlanders last van burn-out klachten. Dat is 17% van de bevolking. 

Je staat elke dag onder grote druk. Je voelt de noodzaak om zowel in je werk als thuis en sociale leven te presteren. Daarnaast ben je 24 uur per dag verbonden met social media, e-mail en nieuws via je telefoon, laptop of tablet. Het is te veel! 

Een burn-out kan een verwoestend effect hebben op je lichaam, geest en relaties met anderen. Gelukkig is er een groeiend bewustzijn in de samenleving voor dit probleem en ontwikkelen we steeds meer hulpprogramma’s om mensen te helpen herstellen van een burn-out. 

Een benadering die steeds meer erkenning krijgt, is de hulp van een Personal Trainer. In dit artikel laten we je zien hoe een Personal Coach kan bijdragen aan jouw herstelproces bij een burn-out. 

Personal Training Squat

Wat kan een Personal Trainer doen bij een Burn-out?

Een Personal Trainer of Coach van ProgressGym kan je op verschillende manieren bijstaan tijdens het herstel van een burn-out. 

Wat kan een Personal Trainer doen bij een Burn-out?

Lichaamsbeweging speelt een cruciale rol bij het herstel van een burn-out. Regelmatige lichaamsbeweging heeft bewezen positieve effecten op zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Het helpt stress te verminderen, stemming te verbeteren en energieniveaus te verhogen. Onze Personal Trainers en Coaches maken een op maat gemaakt trainingsprogramma dat rekening houdt met de fysieke mogelijkheden en beperkingen van iemand met een burn-out. 

➽ Wist je dat beweging en sport ook helpt bij het voorkomen van een burn-out? 

2 Structuur en discipline

Een van de grootste uitdagingen tijdens een burn-out is het vinden van een gezonde balans tussen rust en bewegen. Vaak heb je moeite met het stellen van grenzen. Een Personal Trainer helpt je bij het creëren van structuur en het inplannen van sport en rustmomenten. Door deze planning te volgen heb je niet alleen stok achter de deur, maar ook duidelijkheid over wanneer je moet rusten zodat je overbelasting kunt vermijden. 

➽ Wist je dat het maken en je houden aan een planning veel steun geeft tijdens een burn-out?

Intakegepsrek

3 Mentale ondersteuning

Onze Personal Coaches zijn er niet alleen om te zorgen dat jij je training op vastgestelde momenten uitvoert. Ze hebben ook een motiverende en ondersteunende rol. Ze zullen je aanmoedigen en luisteren naar wat er in je omgaat. Ook hebben ze genoeg ervaring om je te helpen om je zelfvertrouwen te vergroten, stress te verminderen en een gezonde mindset te ontwikkelen.

➽Tijdens Personal Training is er veel tijd en aandacht voor hoe het met je gaat, waar je tegenaan loopt en wat er in je hoofd omgaat. Voel je vrij om je te uiten en je verhalen te delen.

4 Gezonde levensstijlbegeleiding

Een burn-out is ergens altijd een gevolg van een ongezonde leefstijl. Of je nu slechte voeding op je menu hebt staan, te weinig slaapt, chronische stress hebt of te hard werkt, het komt allemaal neer hoe jij je leven (bewust of onbewust) hebt ingericht. 

Onze Personal Trainers geeft naast bewegingsadvies ook input voor het veranderen van je eetgewoonten en je mindset. Ze helpen je bij omgaan met stress en kunnen je adviseren over hoe je het beste kunt slapen en ontspannen.  

Succesverhalen verantwoord afvallen

5 Sociale ondersteuning en motivatie

Je kunt je behoorlijk alleen voelen wanneer je een burn-out hebt. Misschien voel je je geïsoleerd en is het moeilijk om sociale contacten te onderhouden. Vrienden en familie begrijpen wellicht niet wat er met je aan de hand is en je trekt je steeds meer terug in je eigen veilige omgeving. 

Toch is het voor je herstel uitermate belangrijk om sociale contacten te onderhouden. Mensen zijn sociale wezens en hebben contact met anderen nodig om goed te kunnen functioneren. Een Personal Coach kan in deze moeilijke tijd een bron van sociale steun en motivatie zijn. Door regelmatig contact te hebben en te trainen krijg je een gevoel van verbondenheid en ondersteuning. 

Gaandeweg krijg je weer meer energie en zin om met je eigen kring af te spreken. 

6 Opbouw van belasting

Om goed te herstellen van een burn-out is het belangrijk om evenwicht te vinden tussen inspanning en hersteltijd (ontspanning). Vaak ben je geneigd om veel te rusten, op de bank te zitten of in bed te liggen. Begrijpelijk! Maar wist je dat beweging ervoor zorgt dat je gaandeweg meer energie krijgt. 


Samen met je Personal Coach kijk je hoe vaak en hoeveel je belast kunt worden zonder dat je jezelf overbelast. Je gaat geleidelijk je fysieke capaciteit weer opbouwen. Daarbij leert je Personal Trainer je hoe je goed kunt luisteren naar je lichaam. Zo ontdek je steeds beter wanneer het goed is om te bewegen en wanneer je beter even kunt rusten. 

Resultaten bespreken met Personal Trainer

8 Doelgericht werken

Samen met je trainer(s) ga je een doel bepalen voor je trainingen. Op basis daarvan krijg je voedings- en ontspanningsadvies, passende trainingen in onze Personal Gym, een stok achter de deur en persoonlijk contact met onze coaches.

We gaan op zoek naar succeservaringen die je een beter gevoel van eigenwaarde en meer zelfvertrouwen geven. Afhankelijk van jouw situatie zijn dit kleine of grote stappen. Geef jezelf een beloning voor de bepaalde mijlpalen. Je mag ook kleine stappen vieren! Elke stap is immers vooruitgang. 

➽ Je staat er niet alleen voor! Samen zorgen we ervoor dat je weer fit, vrolijk en belastbaar wordt. Maak kennis met ons team van gediplomeerde coaches. 

9 Voorkomen van een terugval

Wanneer je herstelt van je burn-out is het belangrijk om een terugval te voorkomen. Onze Personal Trainers staan je ook graag in het vervolgtraject bij. Zorg dat je blijft bewegen, gezond eten en voldoende rusten. Door regelmatig te blijven trainen en voortdurende begeleiding, werk je aan duurzaam herstel. 

➽ Je kunt ook kiezen voor Duo Training of Small Group Training wanneer je hersteld bent. Je werkt dan samen met een Personal Trainer en een andere sporter of kleine groep van maximaal 6 personen aan je gezondheid. 

Eieren met avocado

10 Voedingsadvies

Ondanks dat voeding pas als 10e punt in deze lijst staat, is het een van de belangrijkste pijlers in het herstellen van een burn-out. Je lichaam herstelt en werkt het beste op gezonde voeding. Je gooit ook geen zand in de tank van je auto en verwacht dat deze vervolgens ver komt. Hetzelfde geldt voor je meeste kostbare bezit, je eigen lijf. 

Gun jezelf groenten, fruit, volkorenproducten, noten, zaden en plantaardige of dierlijke eiwitten. En drink daarnaast voldoende water. Leer van onze trainers wat je het beste kunt eten om fit en vitaal te worden en te blijven. Gezond eten geeft veel energie! Dat heb je nodig om te kunnen herstellen. 

Succes vieren kalk op handen

Herstel ook van je burn-out met hulp van een Personal Trainer

Een burn-out is een complexe aandoening die een totale aanpak vraagt. Een Personal Trainer is een waardevolle investering in dit proces door middel van lichaamsbeweging, structuur, mentale ondersteuning en levensstijlbegeleiding. 

Onze expertise en begeleiding helpen je om je fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, zodat je een evenwichtiger leven kunt leiden.

Wil je weten of onze werkwijze bij jou past? Vraag dan een vrijblijvend gesprek en training aan via deze link. Zo kun je ontdekken of wij passen bij jouw wensen. Neem ook alvast een digitaal kijkje in onze Personal Gyms in Beekbergen en Eerbeek

➽ Kies altijd voor een gediplomeerde trainer met kennis op het gebied van training, voeding en mentale ondersteuning.  

WORD OOK KRACHTIG EN VITAAL

Start vandaag nog met het behalen van je doelen door middel van Fitness, Personal Training en Groepslessen in onze Gyms in Beekbergen en Eerbeek.
start vandaag

Word zelf een gezondheidsexpert. Lees onze artikelen boordevol tips