Vitaliteitsprogramma en bedrijfsfitness in Apeldoorn voor werkgevers

Het motiveren van medewerkers om deel te nemen aan bedrijfsfitness kan een uitdaging zijn. Daarom hebben wij enkele tips verzameld die jij als werkgever kunt gebruiken om je medewerkers te motiveren om deel te nemen. 

Bedrijfsfitness in Apeldoorn: Een Gids voor Werkgevers

Bedrijfsfitness is tegenwoordig een populaire arbeidsvoorziening die zowel werknemers als werkgevers ten goede komt. In dit artikel leggen wij je uit waarom bedrijfsfitness belangrijk is, hoe de werkkostenregeling werkt en hoe je jouw werknemers kunt stimuleren om deel te nemen. 

Of je nu een werknemer bent die op zoek is naar een gezonde levensstijl of een werkgever die het welzijn van medewerkers wil bevorderen, dit artikel geeft je een inzicht in de verschillende mogelijkheden en voordelen van bedrijfsfitness. 

Voor Bedrijfsfitness in Apeldoorn kies je voor de professionele en ervaren aanpak van ProgressGym. 

Sm,all Group Training

Personal Gym voor bedrijfsfitness in Apeldoorn

Een gezonde en energieke werkomgeving is essentieel voor het succes van een bedrijf. Als werkgever in Apeldoorn is het belangrijk om te investeren in de gezondheid en het welzijn van je medewerkers. Een effectieve manier om dit te doen is door bedrijfsfitness aan te bieden. Het biedt niet alleen talloze voordelen voor individuele medewerkers, maar draagt ook bij aan een positieve werkcultuur en verhoogde productiviteit.

Het stimuleren van medewerkers om deel te nemen aan bedrijfsfitness kan een uitdaging zijn, maar de voordelen zijn de inspanningen zeker waard. Fysieke activiteit heeft bewezen effecten op de gezondheid, stemming en productiviteit van je medewerkers. Door bedrijfsfitnessprogramma’s aan te bieden, geef je jouw team de mogelijkheid om actief te zijn, stress te verminderen en een gezonde levensstijl na te streven.

ProgressGym biedt op maat gemaakte vitaliteitsplannen zodat jij een perfecte aansluiting kunt vinden tussen je bedrijf en het in beweging brengen van je medewerkers. Je vindt onze personal gym in Beekbergen, onder de rook van Apeldoorn, in een natuurlijke omgeving. Wij werken met mensen van alle leeftijden met en zonder sportervaring en voedingskennis. 

Succes vieren Small Group Training

Voordelen van het aanbieden van bedrijfsfitness

Bedrijfsfitness in Apeldoorn biedt een breed scala aan voordelen voor zowel medewerkers als werkgevers. Hieronder vind je de 6 belangrijkste redenen om bedrijfsfitness aan te bieden:

1 Verbeterde gezondheid en welzijn

Regelmatige lichamelijke activiteit heeft talloze gezondheidsvoordelen, zoals een verhoogd energieniveau, verbeterde fysieke conditie, sterke spieren en botten, en een verminderd risico op chronische ziekten zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Onze Personal Trainers moedigen medewerkers aan om actief te zijn, hun fitness niveaus te verbeteren en een gezonde levensstijl te behouden. 

2 Verminderd ziekteverzuim

Medewerkers die regelmatig deelnemen aan bedrijfsfitness in Apeldoorn hebben over het algemeen een betere gezondheid en immuniteit. Dit leidt tot een lager ziekteverzuim en een verhoogde productiviteit. Door medewerkers in staat te stellen actief te blijven en gezond te blijven, kunnen bedrijven de kosten van ziekteverzuim verminderen en de algehele bedrijfsprestaties verbeteren.

3 Stressvermindering en verbeterde mentale gezondheid

Fysieke activiteit heeft ook positieve effecten op de mentale gezondheid. Het helpt stress te verminderen, stemmingsstoornissen te voorkomen en de geestelijke veerkracht te vergroten. Bedrijfsfitness biedt medewerkers een uitlaatklep voor stress en stimuleert de productie van endorfines, waardoor ze zich gelukkiger, energieker en gemotiveerder voelen op het werk.

Teambuilding in de bossen

4 Teambuilding en positieve werkcultuur

Bedrijfsfitness activiteiten bevorderen de teambuilding en creëren een positieve werkcultuur. Medewerkers die samen sporten, leren elkaar op een andere manier kennen, versterken onderlinge relaties en verbeteren de samenwerking. Dit kan leiden tot een verhoogde betrokkenheid, meer saamhorigheid en een positieve werkomgeving.

5 Toename van de productiviteit

Regelmatige lichamelijke activiteit heeft een positieve invloed op de cognitieve functies, concentratie en productiviteit. Medewerkers die actief zijn, ervaren vaak een hoger energieniveau en zijn beter in staat om zich te focussen op taken en deadlines. Door bedrijfsfitness aan te bieden, kunnen werkgevers de productiviteit van hun medewerkers verhogen en de prestaties op de werkvloer verbeteren.

6 Werkgevers- én werknemersvoordelen

Bedrijfsfitness biedt voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Binnen de werkkostenregeling (WKR) kunnen werkgevers bedrijfsfitness aanbieden als onbelaste vergoeding of verstrekking, wat zorgt voor fiscale voordelen. Voor werknemers kan bedrijfsfitness een kostenbesparende manier zijn om toegang te krijgen tot fitnessfaciliteiten en professionele begeleiding.

Door bedrijfsfitness te implementeren, kunnen werkgevers een positieve invloed hebben op de gezondheid en het welzijn van hun medewerkers, de productiviteit verhogen en een positieve werkomgeving bevorderen. De sfeer op de werkvloer verbetert, je collega’s voelen zich fitter en zijn emotioneel beter belastbaar. Het is een win-winsituatie! 

Small Group Training op apparatuur

Is bedrijfsfitness aftrekbaar door de WKR?

De werkkostenregeling (WKR) is een regeling van de Belastingdienst die bepaalt hoe werkgevers omgaan met vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers. Het is eigenlijk een set van regels voor het geven van extraatjes aan werknemers zonder dat zij daar belasting over hoeven te betalen.

Werkgevers hebben een bepaalde ruimte, de vrije ruimte genoemd, waarbinnen ze onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers kunnen geven. Dit kunnen bijvoorbeeld kerstpakketten, bedrijfsuitjes of bedrijfsfitness zijn. Het idee is dat werkgevers hun werknemers op deze manier kunnen belonen zonder dat zij er extra belasting over moeten betalen.

Bedrijfsfitness binnen de WKR biedt dus inderdaad fiscale voordelen. Daarnaast krijg je er fitte, enthousiaste en belastbare medewerkers voor terug!

Bedrijfsfitness binnen de werkkostenregeling

Om precies te weten hoe jouw bedrijf de werkkostenregeling het beste kan toepassen adviseren wij je om je te laten adviseren door een fiscaal adviseur of de belastingdienst. Zo weet je zeker dat je de regeling juist toepast en er het meeste rendement uithaalt. 

Vrije ruimte

Binnen de werkkostenregeling heeft een werkgever vrije ruimte, dit is een percentage van de totale loonsom van alle werknemers samen. In 2023 bedraagt de vrije ruimte 3,0% over de eerste € 400.000 van de loonsom en 1,18% over het restant. Werkgevers mogen binnen deze vrije ruimte onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers aanbieden, waaronder bedrijfsfitness.

➽ Meer over de werkkostenregeling en de vrije ruimte kun je vinden op de website van de belastingdienst in hoofdstuk 10 van het Handboek Loonheffingen

Bedrijfsfitness als vergoeding of verstrekking

Bedrijfsfitness kan worden aangeboden als vergoeding, waarbij de werknemer de kosten van de fitnessactiviteiten voorschiet en vervolgens wordt vergoed door de werkgever. Dit kan onbelast binnen de vrije ruimte, zolang het totale bedrag van de vergoedingen en verstrekkingen de vrije ruimte niet overschrijdt.

Bedrijfsfitness kan ook worden aangeboden als verstrekking, waarbij de werkgever direct de kosten draagt voor de fitnessactiviteiten van de werknemer. Ook deze verstrekking valt binnen de vrije ruimte, zolang het totale bedrag niet de vrije ruimte overschrijdt.

Overschrijding van de vrije ruimte

Als de totale vergoedingen en verstrekkingen hoger worden dan de vrije ruimte, moet je als werkgever een eindheffing van 80% betalen over het bedrag boven de vrije ruimte. Het is dus belangrijk om de totale kosten binnen de vrije ruimte te houden om extra belasting te voorkomen.

Succesverhalen verantwoord afvallen

Hoe kan ik mijn medewerkers motiveren om deel te nemen aan bedrijfsfitness in Apeldoorn?

Het motiveren van medewerkers om deel te nemen aan bedrijfsfitness kan een uitdaging zijn. Daarom hebben wij enkele tips verzameld die jij als werkgever kunt gebruiken om je medewerkers te motiveren om deel te nemen. 

1 Creëer bewustzijn

Communiceer regelmatig en duidelijk over het belang van fysieke activiteit en de voordelen van bedrijfsfitness. Informeer medewerkers over de beschikbare faciliteiten, programma’s en eventuele subsidies of belastingvoordelen die hen kunnen helpen deel te nemen.

2 Organiseer uitdagende en leuke activiteiten

Plan naast bedrijfsfitness ook bedrijfsfitness activiteiten zoals sportieve bedrijfsuitjes. Door een sociale en competitieve sfeer te creëren, worden medewerkers aangemoedigd om deel te nemen en elkaar te motiveren. Dat is een mooi moment om nogmaals je bedrijfsfitness programma onder de aandacht te brengen. 

3 Flexibiliteit en variatie

Bied medewerkers flexibele opties voor bedrijfsfitness, zoals verschillende tijdsloten, diverse activiteiten en keuze uit verschillende trainers. Door rekening te houden met individuele voorkeuren en schema’s, vergroot je de kans dat medewerkers deel willen nemen.

ProgressGym kijkt naar alle individuele deelnemers en stelt op basis van metingen, wensen en behoeften van je medewerkers een passend programma op.

4 Beloningen en incentives

Stel beloningsprogramma’s in voor medewerkers die regelmatig deelnemen aan bedrijfsfitness. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van cadeaubonnen, extra vrije dagen of andere incentives. Het vooruitzicht op beloningen kan een sterke motivator zijn om aan het programma deel te nemen. 

5 Creëer een ondersteunende omgeving

Zorg voor een positieve en ondersteunende werkomgeving waarin medewerkers worden aangemoedigd om actief en gezond te zijn. Betrek leidinggevenden en collega’s bij het stimuleren van deelname aan bedrijfsfitness en creëer een cultuur waarin fysieke activiteit wordt gewaardeerd.

Overweeg om een community op te richten voor medewerkers die deelnemen aan bedrijfsfitness. Hierin kunnen ze elkaar motiveren en stimuleren. Ook kunnen ze tips delen wanneer ze bijvoorbeeld willen afvallen, een sportieve prestatie willen bereiken of hoe ze het beste ontspannen na een zware werkdag. 

Personal Training Stopwatch

6 Persoonlijke doelstellingen en coaching

Moedig medewerkers aan om persoonlijke doelen te stellen en bied ondersteuning aan in de vorm van coaching. Onze professionele leefstijlcoaches ondersteunen niet alleen op gebied van beweging, maar sturen ook op voeding en gedrag. Daarnaast is er aandacht voor emotionele gezondheid en belastbaarheid. 

7 Maak het gemakkelijk en toegankelijk

Zorg ervoor dat bedrijfsfitness gemakkelijk toegankelijk is voor medewerkers. Dit kan onder andere inhouden dat je fitnessfaciliteiten op of nabij de werklocatie in regio Apeldoorn beschikbaar maakt, en flexibele trainingsuren aanbiedt.

ProgressGym kan je met alle punten ondersteunen vanuit een op maat gemaakt vitaliteitsplan.

Door een combinatie van deze strategieën en door rekening te houden met de individuele behoeften en interesses van medewerkers, kunnen wij samen met jou de motivatie vergroten en de deelname aan bedrijfsfitness stimuleren.

➽ Heb je een bedrijf in de omgeving van Apeldoorn, Eerbeek en Dieren en wil je graag fitte, vitale, enthousiaste en belastbare medewerkers? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met een van onze professionals en ontdek wat ProgressGym kan betekenen op het gebied van bedrijfsfitness in Apeldoorn, Brummen, Eerbeek en Dieren. 

Wij hebben vele werknemers mogen begeleiden naar uitzonderlijke resultaten met onze vitaliteitsplannen. 

Rogier Gerritsen van DS Smith zegt: “Leefstijlprogramma met ProgressGym geeft boost aan DS Smith. Ik wil Simone en Sonny als eigenaren van ProgressGym en hun team van harte feliciteren met hun aanpak: hun aanstekelijke enthousiasme motiveert enorm. Mensen blijven komen, iedereen krijgt een eigen persoonlijke benadering, geen training is hetzelfde en collega’s zijn razend enthousiast.” 

WORD OOK KRACHTIG EN VITAAL

Start vandaag nog met het behalen van je doelen door middel van Fitness, Personal Training en Groepslessen in onze Gyms in Beekbergen en Eerbeek.
start vandaag

Word zelf een gezondheidsexpert. Lees onze artikelen boordevol tips