Personal Training Battle Rope uitgeknipt

De Ultieme Personal Training Gids voor alle Leeftijden

Voordat je een Personal Trainer in de arm neemt om jouw gezondheidsdoelen te bereiken, wil je uiteraard meer weten over wat je te wachten staat. In deze blog staan we uitgebreid stil bij het fenomeen Personal Training zodat jij kan beslissen of deze manier van aan jezelf werken bij je past. 

Wat doet en is een Personal Trainer?

Een Personal Trainer werkt een-op-een met cliënten aan het behalen van vooraf vastgestelde fitness doelstellingen. Deze doelstellingen zijn over het algemeen gericht op de fysieke gezondheid van de deelnemer. Hierbij kun je denken aan verantwoord afvallen, spiermassa opbouwen, fit en vitaal worden, sterker worden en sportspecifieke training.

Omdat de Personal Training gericht is op jouw doelen en de coach zich op dat moment alleen met jou bezighoudt, zijn de kansen op resultaat vele malen hoger dan wanneer je alleen traint. De trainer zorgt voor passend advies, professionele begeleiding en is daarnaast een stok achter de deur. 

Neem eens een kijkje bij de gezondheidsdoelen die wij met ons sporters stellen en behalen. 

Heeft Personal Training zin?

Personal Training heeft zin wanneer de deelnemer en de coach voor 100% achter het gestelde doel staan en ze samenwerken in het bereiken ervan. Het doel wordt niet alleen tijdens de trainingen voor ogen gehouden, maar ook in het dagelijkse leven. De nieuwe levensstijl zorgt ervoor dat een bepaald gewicht, hoeveelheid spieren, vitaliteit of fitheid wordt behaald. 

Wanneer een deelnemer geen motivatie heeft of de trainer niet gediplomeerd is, kan het een stuk lastiger zijn om bepaalde doelen te behalen. Het geld dat je dan besteedt aan Personal Training verdwijnt dan zonder dat je er iets voor terugziet. Kies daarom alleen voor een Personal Trainer wanneer je gemotiveerd bent, je een trainer vindt die bij je past en een personal gym vindt met professionele faciliteiten. 

Onze Personal Trainers en Coaches zijn opgeleid om mensen te begeleiden bij het behalen van hun gezondheidsdoelen. Deze opleidingen zijn sport-, voeding- en coaching gerelateerd. Honderden deelnemers gingen je voor. Je leest hier hoe zij Personal Training van ProgressGym hebben ervaren. 

Succes vieren kalk op handen

Heb je een personal trainer nodig?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een Personal Trainer nodig kan hebben:

 1. Je weet niet welke oefeningen je moet doen om je doel te bereiken
 2. Je krijgt onvoldoende beweging, eet ongezond of slaapt niet goed
 3. Je geeft geen 100% om je doel te bereiken. Je zoekt een stok achter de deur
 4. Je hebt teveel spanning en onzekerheid over hoe je kunt veranderen
 5. Je hebt (oude) blessures die vooruitgang moeilijk maken
 6. Je hebt onvoldoende kennis over voeding, ontspanning en sporten
 7. Je bent een beginner en weet niet goed hoe je fitness apparatuur kunt gebruiken
 8. Je wilt je spieropbouw naar het volgende niveau brengen
 9. Je wilt zeker weten dat je het goed doet
 10. Je wilt geen tijd besteden aan het maken van een plan

Vetpercentage meten

Wat biedt een personal trainer?

Een Personal Trainer van ProgressGym begeleidt je op het gebied van beweging, voeding en gedrag. Alle trainers en coaches hebben de ervaring, kennis en kwaliteiten in huis om je bij elke gewenst gezondheidsdoel te begeleiden tot het gewenste resultaat. 

Wij willen mensen helpen om een gezonde levensstijl aan te nemen en te houden door een op maat gemaakt plan. Omdat ieder mensen anders is, wordt elk programma speciaal op jouw situatie afgestemd.

Onze Personal Trainers zijn dus meer dan alleen ‘fitness instructeur’. Ze zijn stuk voor stuk coaches op het gebied van sporten, bewegen, voeding en mentale gezondheid. 

Wat doet een Personal Trainer?

Een persoonlijke coaches van ProgressGym verzorgt:

 • Persoonlijke begeleiding;
 • Op maat gemaakte trainingschema’s
 • Voedingsadviezen;
 • Meten en wegen van deelnemers;
 • Bespreken van de voortgang;
 • Uitleggen van en ondersteuning bij oefeningen;
 • Mentale coaching;
 • Voorlichting over voeding, bewegen en gedrag.

Wat is het verschil tussen een fitnesstrainer en een personal trainer?

Een Personal Trainer is een coach die je begeleidt op het gebied van sport, voeding, slaap, ontspanning en beweging. Deze trainer is er voor je tijdens de weg naar jouw doel. Een fitnessinstructeur is een trainer, meestal in de sportschool, die jou begeleidt bij het correct uitvoeren van sportoefeningen. Een Personal Trainer doet dus meer dan alleen het sportieve onderdeel van je doelstellingen begeleiden.

Hoeveel betaal je voor Personal Training?

Je betaalt gemiddeld € 45 tot € 95 euro per uur voor Personal Training. Dit bedrag hangt af van verschillende factoren zoals gevolgde opleidingen, aanwezigheid personal gyms, andere faciliteiten en ervaring van de Personal Trainer.

Natuurlijk zijn er trainers die meer vragen, maar met deze prijsrange heb je het grootste deel te pakken. Sommige Personal Trainingen zijn goedkoper dan € 45 per uur omdat deze trainers niet beschikken over personal gyms. Je gaat dan meestal buiten of bij een gehuurde locatie aan het werk. 

De Personal Trainers van ProgressGym zijn allemaal opgeleid om mensen te helpen bij het bereiken van hun gezondheidsdoelen. Ze hebben uitgebreide kennis over sport, voeding en gedrag. Daarnaast beschikken wij over twee goed uitgeruste Personal Gyms en een massageprogramma voor extra ontspanning. Meer over onze Personal Training vind je hier

Je vindt onze tarieven op deze pagina

Wist je trouwens dat je kunt besparen op de kosten bij ProgressGym door samen met een broer, vriendin, buurvrouw of collega te komen sporten? Tijdens deze Duo Trainingen krijg je veel persoonlijke aandacht, maar ligt het tarief een stukje lager.

Heb je een groep van maximaal 6 sporters die samen willen werken aan hun gezondheid? Dan kun je deelnemen aan de Small Group Trainingen. Tijdens de afwisselende trainingen is er voldoende ruimte voor jouw vragen. Bovendien motiveren jullie elkaar om door te gaan! 

Verantwoord afvallen

Hoe snel is er resultaat van Personal Training?

Hoe snel je resultaat boekt met Personal Training hangt van diverse factoren af. Hoeveel uren per week train je, eet je goed, slaap je voldoende, drink je genoeg water, wat is je doel, heb je blessure, wat is je gewicht en basis fitness. Wanneer krachttraining een onderdeel van je programma is en je meerdere keren per week traint, zul je al na een 3 tot 6 weken resultaat voelen en zien. 

Om de resultaten bij te houden en je te motiveren, meten we een keer in de maand je gewicht, vetpercentage en omvang. Ook maken we (na jouw goedkeuring) foto’s van je lichaam. Al deze data bewaren we zodat we een maand later het resultaat kunnen zien.

Voel jij je na een week of 6 niet fitter, zijn je spieren niet gegroeid of ben je niks afgevallen dan bespreken we samen met jou het resultaat en sturen we bij. Zo blijven we het programma en de adviezen op jou afstemmen. 

Hoe vaak Personal Training?

Hoe vaak je naar een Personal Trainer moet gaan, hangt af van het doel wat je wilt bereiken, hoe snel je het wilt behalen en hoeveel tijd en geld je te investeren hebt. Maar ook hoe je lichaam reageert op de trainingen en hoeveel hersteltijd je nodig hebt. Wanneer je een groot gezondheidsdoel wilt behalen, zoals 30 kilo afvallen of veel spiermassa opbouwen, is het aan te raden om 3 keer per week te trainen en coaching te krijgen. 

Dit kan bij ProgressGym in de vorm van Personal Training, maar je kunt ook kiezen voor een mix met Duo Training en Small Group Training. Wil je meer weten over onze trainingen, tarieven, personal coaches en locaties? Klik dan op onderwerp naar keuze in onderstaande lijst:

Spiermassa creeren

Voordelen van Personal Training?

Personal Training zegt het eigenlijk heel duidelijk. Het is persoonlijke training gericht op jouw doelen en mogelijkheden. Omdat het persoonlijk is, is de garantie op resultaat veel groter dan wanneer je met grotere groepen traing of zelfstandig naar de sportschool gaat.

Een Personal Trainer helpt jou bij het werken aan een gezonde leefstijl door doelgericht te trainen, veilig te sporten, voldoende en gezond te eten, als stok achter de deur te dienen en zijn of haar kennis over gezondheid en fitness met je te delen.

In deze blog lees je waarom een Personal Trainer voordelen heeft en hoe jij daar gebruik van kunt maken.

Gratis proeftraining en gesprek

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Eens ervaren hoe het is om met een Personal Trainer te sporten? Of een plan van aanpak bespreken met een van onze coaches? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor één gratis proeftraining inclusief gesprek op een van onze locaties in Beekbergen en Eerbeek.