Teambuildingsprogramma Veluwe Apeldoorn

Wat is goede teambuilding? Alles over het vormen van een Team

Om te bepalen wat goede teambuilding is, is het belangrijk om eerst even stil te staan bij het fenomeen teambuilding. Wat is het? Waarom passen bedrijven en sportteams dit het toe?

Teambuilding is het proces waarbij een groep medewerkers, sporters, of managers wordt gevormd tot een samenhangend team. Deze groep mensen kan georganiseerd samenwerken en herkent en erkent ieders kwaliteiten. Samen zijn ze sterker en bereiken ze een vastgesteld doel. 

Teambuilding zorgt voor een sterkere band tussen de individuele deelnemers van een groep. Ze leren elkaars verschillen te respecteren en te gebruiken voor het gezamenlijk doel. Teambuilding kan de dagelijkse interactie op de werkvloer of in een sportteam verbeteren. Om sneller tot een goed samenhangend team te komen, kun je externe begeleiding inhuren. 

Wil je weten wat ProgressGym voor jouw team kan betekenen? Lees dan hier verder

Een goede teambuilding haalt de individuele deelnemers uit hun comfortzone en zorgt ervoor dat ze alleen door middel van samenwerken het doel kunnen bereiken. Het richt zich op zichtbare en onzichtbare patronen die in een team aanwezig zijn. Door ze een uitdagende opdracht te geven, waarbij alle teamleden nodig zijn, worden ze gedwongen om buiten de gebaande paden te denken en handelen.

Sportief teambuildingsprogramma

Wat is nodig voor teambuilding?

Om een succesvol team binnen jouw organisatie te creëren heb je 6 elementen nodig. Duidelijke verdeling van rollen, vertrouwen, werkplezier, betrokkenheid, motivatie en de kracht en gelegenheid om te presteren. 

Een goed teambuilding programma bestaat uit:

 1. uitdagende opdrachten
 2. duidelijke doelstelling
 3. professionele coaches
 4. observeren en evalueren (zowel door coach als door deelnemers)
 5. veilige en respectvolle omgeving
 6. aandacht voor het hele team

Een teambuilding programma is meestal gericht op 1 of meerdere van deze 4 hoofddoelen:

 1. Communicatie
 2. Probleemoplossing
 3. Aanpassingsvermogen
 4. Vertrouwen

Tijdens het sportieve teambuildingsprogramma van ProgressGym zijn alle vier de kenmerken aanwezig. 

Bedrijfsuitje op de Veluwe

Wat doe je met teambuilding?

Met teambuilding leer je om met verschillende mensen samen te werken. Het doel is dat er synergie ontstaat, zodat het geheel sterker is dan het individu. De onderlinge samenwerking, vertrouwen, verbinding en respect wordt vergroot waardoor het probleemoplossend vermogen toeneemt. 

Kies een teambuildingsprogramma waarbij iedere deelnemer nodig is om het doel te behalen. Regel een activiteit waarin samenwerking absoluut noodzakelijk is. En kijk ook naar de mate waarin er samen geëvalueerd wordt tijdens en na de teambuilding. Een goede coach of trainer is daarbij van groot belang. 

Onze ervaren, gediplomeerde trainers en coaches hebben een uitdagend programma samengesteld waarin bovenstaande onderdelen natuurlijk zijn opgenomen. Je leest er meer over op deze pagina

Waarom is teambuilding belangrijk?

Teambuilding is belangrijk omdat het zorgt voor een productie, respectvolle en resultaatgerichte samenwerking binnen een team. Een professioneel programma is erop gericht dat het team hechter wordt dan het was en samen op een positieve manier voor successen wil gaan. Bovendien heeft een direct effect op het plezier, vertrouwen en enthousiasme op de werkvloer.

Tijdens een teambuildingsprogramma worden de verschillende karakters en capaciteiten van de deelnemers duidelijk. Misschien ontdek je wel een leidinggevend talent. Of zie je iemand die uitstekend kan verbinden. Zo kun je waar nodig de rollen en doelen herverdelen en het meeste halen uit een groep mensen. 

6 Voordelen van teambuilding

Er zijn vele voordelen van het organiseren van teambuildingsactiviteiten. Hieronder hebben wij de belangrijkste samengevat:

 1. Bevorderen van teamspirit door het ontstaan van begrip en het ontdekken van elkaars grenzen en mogelijkheden
 2. Vergroten van vertrouwen binnen een team doordat individuele kwaliteiten nodig zijn bij het bereiken van een gezamenlijk doel
 3. Verbeteren van de communicatie doordat een groep mensen gedwongen wordt samen te werken. Ze leren hierdoor effectiever met elkaar te communiceren
 4. Creëren van een ontspannen sfeer buiten de dagelijkse werkvloer
 5. Leren out of the box te denken, doordat uitdagende opdrachten vragen om een bijzondere aanpak
 6. Karakters, sterke en zwakke punten worden duidelijk waardoor een team zichzelf hervormt en er sterker uitkomt

Neem contact op met Train2Perfection

Bel of mail ons voor een onvergetelijk en effectief teambuildingsprogramma. 

Hoe kan ik teambuilding organiseren?

Om een leuke, uitdagende en succesvolle teambuilding te organiseren heb je de volgende zaken nodig:

 1. Een datum waarop het hele team beschikbaar is
 2. Een trainer/coach die ervaren en gediplomeerd is
 3. Het doel van de training
 4. Een budget voor het teambuildingsprogramma
 5. Een leuke, uitdagende activiteit waarin samenwerken een must is
 6. Vervoer naar de locatie
 7. Evaluatie als onderdeel van de teambuilding

Let op! Zorg ervoor dat de groep niet te klein is en je voldoende budget hebt om de juiste activiteiten met professionele trainers in te huren. Zorg dat de groep betrokken is en de activiteit leuk en uitdagend vindt. Zo blijven ze gefocust en worden ze niet afgeleid. Nodig alleen relevante teamleden uit en stel een duidelijk doel met elkaar.

Organiseer teambuilding

Sportieve (outdoor) teambuilding activiteiten

Wij hebben gemerkt dat sportieve teambuilding activiteiten in de buitenlucht over het algemeen het beste resultaat hebben. Dit komt doordat:

 • Buitenlucht gelukkiger maakt
 • Buitenlucht stress verlagend werkt
 • Frisse lucht en daglicht je gezondheid ondersteunt
 • Natuur de hersenfunctie verbetert
 • Buitenlucht aanspoort tot bewegen

Deze 5 elementen zorgen ervoor dat een team een optimale dag (of dagdeel) kan beleven en het beste resultaat boekt. Bovendien zijn vrolijke, ontspannen en gezonde medewerkers het beste recept voor goede bedrijfsresultaten. 

Meer over verbeteren van de vitaliteit binnen jouw organisatie lees je hier. 

ProgressGym organiseert sportieve outdoor teambuilding programma’s nabij Apeldoorn, midden op de Veluwe. Meer weten? Je vindt alle informatie over de mogelijkheden op deze pagina

Bedrijfsuitje in omgeving Apeldoorn

Teambuilding uitje op de Veluwe

Samen met ProgressGym kun jij een onvergetelijk actief teambuilding uitje organiseren. Wij bevinden ons in het hart van de Veluwe in Beekbergen en Eerbeek. Dit prachtige natuurgebied nabij Apeldoorn is de basisplaats voor een dag of dagdeel veel plezier en uitdaging. 

Je krijgt een uitstekend georganiseerd teambuildingsprogramma dat begeleid worden door gediplomeerde en ervaren trainers en coaches. De deelnemers moeten tot het uiterste gaan om het doel te bereiken. Dit lukt alleen wanneer ze samenwerken en elkaars zwakke plekken accepteren. Kortom, een succesformule. 

Wij maken graag een programma op maat! Je leest alles over onze bedrijfsuitjes op deze pagina.

 “Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is a success.”

meer informatie over teambuilding